TRAMP PROTIV RATOVA: Predsednik SAD izjavio da će do kraja ostati dosledan svom obećanju

Novosti online

14. 01. 2021. u 22:34

ODLAZEĆI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je kako će se uvek držati obećanja da će okončati umešanost Amerike u "beskrajne ratove".

ТРАМП ПРОТИВ РАТОВА: Председник САД изјавио да ће до краја остати доследан свом обећању

Foto: AP

Tramp se, nekoliko dana prije inauguracije novog američkog predsednika Džozefa Bajdena, osvrnuo na svoju zaslugu u prekidanju učešća SAD u ratovima u Avganistanu, Iraku i Siriji.

Tramp obratio putem saopštenja iz Bele kuće.

On je posebno skrenuo pažnju na svoj trud da se smanji vojno prisustvo SAD u zemljama u kojima traju sukobi i da vrati američke vojnike kući.

- Broj američkih vojnika u Avganistanu najmanji je u posljednjih 19 godina. Isti tako, taj broj je najniži u Iraku i Siriji u poslednjih mnogo godina. Uvek ću biti posvećen zaustavljanju beskrajnih ratova - poručio je Tramp.

Tramp je dodao da je za njega velika čast bila da unapredi američku vojsku i pruži podršku američkim vojnicima tokom svog mandata, uz napomenu da je za vojnu opremu uloženo 2,5 biliona dolara, te da je sva ta oprema proizvedena u SAD.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju