KONTRANAPAD DONALDA TRAMPA: Tajno snimljen poverljivi razgovor američkog predsednika, sledi tužba! (VIDEO)

Novosti online

04. 01. 2021. u 11:05

AMERIČKI predsednik Donald Tramp podneo je tužbu protiv državnog sekretara Džordžije, objavio je predsedavajući Republikanske stranke iz te savezne države Dejvid Šefer.

КОНТРАНАПАД ДОНАЛДА ТРАМПА: Тајно снимљен поверљиви разговор америчког председника, следи тужба! (ВИДЕО)

Foto: AP

Tužba je usledila nakon što su američki mediji objavili snimak razgovora u kojem je Tramp navodno tražio od izbornog zvaničnika da „pronađe dovoljno glasova“ da se izbegne njegov izborni poraz u Džordžiji.

Šefer je ukazao na snimak koji je u nedelju objavio „Vašington post“.

​On, naime, tvrdi da je reč o tajno snimljenom konferencijskom pozivu koji se odnosi na „poverljivu raspravu o nagodbi u vezi sa parnicom koja je još u toku“, kao i da je snimak redigovan.

​„Vašington post“, međutim, navodi da je razgovor objavljen od početka do kraja.

​Taj dnevnik je objavio delove jednočasovnog razgovora između Trampa i državnog sekretara Džordžije, republikanca Breda Rafenspergera.

- Građani Džordžije su ljuti, građani cele zemlje su ljuti. Nema ništa loše u tome da kažete da ste se preračunali - rekao je Tramp na snimku, tvrdeći da nema šanse da je izgubio u Džordžiji.

Rafensperger je na to odgovorio:

- Pa, gospodine predsedniče, podaci koje imate su pogrešni.

​Inače, Tramp je pre objavljivanja snimka na Tviteru objavio da je sa Rafenspergerom razgovarao o izbornim prevarama u Džordžiji.

​- On je bio nespreman ili u nemogućnosti da odgovara na pitanja o prevarama, ‘glasovima ispod stola’, uništavanju glasova, ‘biračima’ van države, mrtvim glasačima, i drugim stvarima. On nema pojma! - napisao je Tramp.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima