ROBIJA ZA ANTROPOLOGA: Borio se protiv dečjih brakova i sakaćenja ženskih genitalija, a Iran ga je osudio!

V.N.

15. 12. 2020. u 00:14

IRAN je britansko-iranskog antropologa Kamila Ahmadija, koji je proučavao brakove među decom i sakaćenje ženskih genitalija, osudio na devet godina zatvora i novčano ga kaznio sa preko 700.000 dolara.

РОБИЈА ЗА АНТРОПОЛОГА: Борио се против дечјих бракова и сакаћења женских гениталија, а Иран га је осудио!

Foto AP

Ahmadij je osuđen zbog "saradnje sa evropskim ambasadama u podršci promovisanju homoseksualnosti, posete Izraelu kao izveštač Bi-Bi-Si-ja, saradnje i komunikacije sa stranim i neprijateljskim medijima i slanje lažnih izveštaja o toj zemlji specijalnom izveštaču UN za ljudska prava u Iranu".

Putovanje u Izrael i homoseksualnost su u Iranu ilegalni. U subotu ujutro Teheran je vešanjem pogubio iranskog novinara Rukolaha Zama (47) nakon što su ga iranske vlasti otele prošle godine dok je putovao susednim Irakom. Zam (na slici) svojim tekstovima i angažovanjem inspirisao je masovne opozicione proteste u Iranu 2017. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom