NAJVEĆA RUSKA TAJNA IZBLIZA: Do sada neviđeni snimci - pogledajte kako izgleda ubitačni "Avangard" (VIDEO)

Novosti online

13. 12. 2020. u 10:14

TELEVIZIJA „Zvezda“ prvi put je predstavila spoljni izgled ruske interkontinentalne balističke hipersonične rakete „Avangard“.

НАЈВЕЋА РУСКА ТАЈНА ИЗБЛИЗА: До сада невиђени снимци - погледајте како изгледа убитачни Авангард (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Televizija podseća da su domaće rakete krajem 20. veka dostigle visok nivo pouzdanosti i borbene efikasnosti. Usled višegodišnjeg razvoja date oblasti, najnoviji raketni kompleks sa raketom „Avangard“ uključen je u sastav naoružanja prošle godine.

Raketa je uživo predstavljena u jednoj od sala akademije kao model za proučavanje najnovijih raketnih tehnologija. Međutim, u sali se ne nalazi samo ona, već je blizu nje raspoređeno još nekoliko ruskih raketa, ali je upravo „Avangard“ taj koji se izdvaja u odnosu na druge.

- Jedinstvenost te klase je u tome što svi prisutni primerci imaju proreze na svojim površinama. Pitomac koji dolazi u tu salu da sluša ne samo da proučava teorijski deo, već i u praksi zatim može stvarno da pogleda i oseti to o čemu uči. Odnosno, stupajući već u trupe, on vizuelno zna gde šta može naći, čemu može da pristupi i šta da pokuša - izjavio je šef akademije, general major Leonid Miholap.

S tim u vezi, on je naglasio da na akademiji mogu da studiraju isključivo državljani Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije