EPIDEMIJA NE JENJAVA: Kalifornija obara kovid rekorde, večeras novo zaključavanje

tanjug

06. 12. 2020. u 22:57

KALIFORNIJA je danas oborila rekord u broju novih slučajeva korona virusa i večeras ulazi u novo zaključavanje, dok se i druge američke države trude da nametnu blokade kako bi zaustavile širenje infekcije.

ЕПИДЕМИЈА НЕ ЈЕЊАВА: Калифорнија обара ковид рекорде, вечерас ново закључавање

Foto: AP

Kalifornija je prijavila 30.075 novih slučajeva, daleko više od 21.986 zabeleženih 4. decembra, kao i novi rekord u broju hospitalizovanih pacijenata sa kovidom-19. Nju Džerzi, Severna Karolina, Virdžinija i Zapadna Virdžinija takođe su prijavili rekordni jednodnevni porast novih infekcija, prenosi Rojters.

Kako broj slučajeva u najmnogoljudnijoj američkoj državi naglo raste, kalifornijske vlasti naredile su da nova stroga ograničenja stupe na snagu u ponoć u Južnoj Kaliforniji i dolini San Hoakin.

Barovi, frizerski saloni i brijačnice moraju da se zatvore, dok restorani mogu služiti samo hranu za poneti.

Zalivska oblast San Franciska takođe će se zatvoriti u 22 sata u nedelju, sa posebnim setom mera.

Samo oko polovine od 50 američkih država uvelo je nova ograničenja u poslednjih mesec dana, pošto su slučajevi, smrtni ishodi i hospitalizacije dostigli rekordne nivoe širom SAD.

U 14 država nošenje maski nije obavezno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...