JOŠ UVEK NIŠTA NIJE GOTOVO: Trampov štab osporio rezultate u još jednoj državi, najavljene tužbe

Tanjug

01. 12. 2020. u 18:16

IZBORNI štab aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa osporio je danas rezultate glasanja na predsedničkim izborima u saveznoj državi Viskonsin i najavio tužbu Vrhovnom sudu, nakon što je guverner Viskonsina Toni Evers u ponedeljak sertifikovao pobedu Džoa Bajdena u toj državi.

ЈОШ УВЕК НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Трампов штаб оспорио резултате у још једној држави, најављене тужбе

Foto: EPA

Biće to još jedan u nizu uglavnom neuspešnih sudskih postupaka, koje je pokrenuo Trampov pravni tim zbog navodnih izbornih nepravilnosti i prekrajanja izborne volje građana na predsedničkim izborima 3. novembra na kojima je, prema zvaničnim rezultatima, pobedio kandidat Demokratske stranke Džo Bajden, ocenjuje Rojters.

- U današnju tužbu smo uključili i četiri slučaja sa jasnim dokazima o nezakonitostima, kao što su nelegalno prepravljanje glasačkih koverata onih koji se nisu pojavili na biračkim mestima, prisvajanje neregularnih listića i održavanje ilegalnih glasačkih skupova nazvanih ''Demokratija u parku'' - navodi se u saopštenju Trampovog tima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAHAROVA O RASPADU SAD: Posebno izdvojila tri države