POSLE PREMALAĆIVANJA MUZIČKOG PRODUCENTA: Policajci koji su ga pretukli ostaju u pritvoru

Tanjug

29. 11. 2020. u 20:56

PARISKI policajci koji su zadržani zbog premlaćivanja muzičkog producenta Mišela Zeklera tokom hapšenja, ostaće za sada u pritvoru, izjavio je danas pariski tuzilac Remi Ajc.

ПОСЛЕ ПРЕМАЛАЋИВАЊА МУЗИЧКОГ ПРОДУЦЕНТА: Полицајци који су га претукли остају у притвору

Depositphotos

Ajc je na brifingu za medije rekao da pravosudni organi žele da se pobrinu da njih trojica nemaju kontakt među sobom i da ne mogu da vrše nikakav pritisak na svedoke, prenosi Rojters.

Prebijanje producenta Mišela Zeklera zabeleženo je na sigrnosnim kamerama i snimak je kružio društvenim mrežama, što je izazvalo negodovanje u nacionalnoj i stranoj štampi i demonstracije protiv policijskog nasilja širom zemlje u petak i subotu.

Predsednik Emanuel Makron rekao je u petak da su snimci sramni za Francusku.

Tužilac Ajc rekao je da će policajci biti optuženi za namerno nasilje oružjem, upotrebu rasističkog jezika, falsifikovanje policijskih evidencija, upadanje na privatan posed i namerno oštećenje privatne kuće.

Četvrti policajac, koji nije optužen za učešće u premlaćivanju, već za bacanje suzavca u Zeklerov muzički studio, biće suspendovan iz aktivne službe i stavljen pod sudsku kontrolu, rekao je Ajc.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave