PREOKRET OKO KARABAHA: Francuska izdala Jermene, ništa od priznanja Arcaha

Novosti online

26. 11. 2020. u 21:36

ПРЕОКРЕТ ОКО КАРАБАХА: Француска издала Јермене, ништа од признања Арцаха

Foto: AP

PARIZ ne priznaje samoproglašenu republiku Nagorno-Karabah, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske.

- Senat je 25. novembra usvojio rezoluciju kojom se francuske vlasti pozivaju da priznaju samoproglašenu republiku Nagorno-Karabah. Tokom debate koja je prethodila glasanju, državni sekretar pri Ministarstvu inostranih poslova Žan Batist Lemuan podsetio je na stav francuske Vlade po ovom pitanju – Francuska ne priznaje samoproglašenu republiku Nagorno-Karabah - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, danas je parlament Azerbejdžana usvojio izjavu u kojoj je predložio rukovodstvu da se obrati OEBS-u sa zahtevom da se Francuska izbaci iz Minske grupe za Karabah koja se nalazi u okviru ove organizacije i koja pokušava da reši problem ovog spornog područja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

27.11.2020. 09:05

Makron samo pokazao Erdoganu šta bi moglo da se desi ako nastavi sa agresivnim bahaćenjem. Problem je što Evropu opet (treći put) pod čizmom drži Nemačka, koja bi pre podržala Erdogana nego Makrona. Globalisti SAD i Nemačke od 90-ih ponovo osvajaju svet, pomognuti svim nemačkim tradicionalnim saveznicima iz oba svetska rata, a ostatak planete pati ili ćuteći gleda patnje drugih, nadajući se da nacisti do njih neće doći.