MOGU DA POGODE SAMO SRCE ZAPADNE EVROPE: Švedskim novinarima se priviđaju ruske rakete - "Hitno prekinuti odnose sa Moskvom!"

Novosti onlajn

26. 11. 2020. u 16:19

МОГУ ДА ПОГОДЕ САМО СРЦЕ ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ: Шведским новинарима се привиђају руске ракете - Хитно прекинути односе са Москвом!

Foto: EPA

NOVINARE švedskog lista „Dagens Nyheter“ uplašio je preporod ruske vojske.

Autori članka smatraju da je modernizaciji ruske vojske, navodno, pretnja za Evropu. Po njihovom mišljenju, sada države kontinenta treba da razmisle o sopstvenoj bezbednosti.

- Nakon raspada SSSR ruska vojska je bila u ruševinama. Čak i za vreme rata sa Gruzijom nije im sve išlo kako treba - ubeđeni su švedski novinari.

Ipak, borbene akcije u Siriji, po mišljenju autora članka, pokazale su zastrašujuće posledice velikog vojnog potencijala.

- Sada u Rusiji postoje vrlo mobilni vojni resursi, napredni lovci i rakete preciznog navođenja koje mogu da pogode samo srce zapadne Evrope - navodi se u članku.

Misao o samostalnoj odbrani evropskih granica, bez pomoći SAD, autori nazivaju „utopijom“ i nadaju se da će Bajden „ukinuti glupu odluku Trampa da povuče američke snage iz Nemačke“.

Po mišljenju švedskih novinara, države Evrope treba da prekinu sve veze sa Rusijom.

Nemačku su pozvali da „ne gradi gasovod sa Putinom“, a Francusku da prestane da veruje da će Rusija postati partner Evrope.

Izjave o „ruskoj pretnji“ se periodično čuju iz usta zapadnih političara, najviše iz baltičkih republika i Poljske. Međutim, Moskva je više puta saopštavala da nikad neće napasti ni na jednu državu-članicu NATO-a.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)