RUSKI GENERAL SE HITNO OGLASIO: Mehanizovana brigada ušla u Stepanakert, evo koliki je Putinov kontingent na Kavkazu

Novosti online

12. 11. 2020. u 19:42

REŽIM prekida vatre se poštuje duž cele linije razdvajanja u Karabahu, saopštio je na brifingu zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

РУСКИ ГЕНЕРАЛ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Механизована бригада ушла у Степанакерт, ево колики је Путинов контингент на Кавказу

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Danas, 12. novembra, isturene jedinice ruskog mirovnog kontingenta počele su da realizuju zadatke kontrole poštovanja sporazuma o prekidu vare i borbenih dejstava na teritoriji Karabaha. Režim prekida vatre se poštuje duž cele linije razdvajanja - rekao je on.

- Mirovni bataljon posebne motorizovane brigade, izveo je marš i u 17.00 ušao u grad Stepanakert - navodi se u saopštenju.

Duž linije razdvajanja u Karabahu i Lačinskog koridora postavljeno je 10 posmatračkih punktova.

Mirovne snage Rusije će činiti 1960 vojnika sa malokalibarskim oružjem, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobila i druge tehnike.

Podsetimo, u noći 10. novembra Rusija, Azerbejdžan i Jermenija potpisali su sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu. U njemu se navodi da se azerbejdžanska i jermenska vojska zaustavlja na zauzetim položajima i da će razmeniti zarobljenike.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima