GLASOVI ĆE SE BROJATI RUČNO: Neverovatna šansa za Trampa, u DŽordžiji će se videti da li je bilo prevara

Novosti online

11. 11. 2020. u 17:24

ГЛАСОВИ ЋЕ СЕ БРОЈАТИ РУЧНО: Невероватна шанса за Трампа, у Џорџији ће се видети да ли је било превара

Foto Tanuug-AP

DRŽAVA DŽordžija počeće ručno prebrojavanje glasova sa američkih predsedničkih izbora, rekao je državni sekretar Bred Refensperger.

- To će pomoći da se izgradi poverenje i biće u isto vreme revizija, ponovno prebrojavanje i popravljanje eventualnh grešaka. Biće to težak posao - rekao je Refensperger, prenose američki mediji.

Kako je najavio, ručno će biti prebrojani glasovi iz svih 159 okruga DŽordžije.

Do sada je 97 okruga poslalo finalne rezultate, rekao je Refensperger i dodao da je trenutna razlika između dva kandidata oko 14.000 glasova. On je naglasio da njegova kancelarija ispituje sve moguće neregularnosti i dodao da će „biti prebrojan svaki zakoniti glas“.

​Odluka državne vlasti DŽordžije došla je posle zahteva Republikanske partije iz te zemlje, koja je zahtevala novo ručno prebrojavanje glasova pre nego što rezultati budu verifikovani. Republikanci su naveli da je postojao niz grešaka širom države u brojanju glasova.

Međutim, državni sekretar tvrdi da odluka o ručnom prebrojavanju nije doneta na zahtev Trampove partije, već zbog toga što je to „najracionalnija odluka s obzirom na nacionalni značaj predsedničke trke i zbog male razlike u glasovima“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Marra

13.11.2020. 04:25

Mi obični gradjani iz ove Trampove borbe možemo izvući neku pouku.Treba se boriti i ne odustajati.Iskreno posle ovog teksta volela bih da pobedi Tramp.