POČELA KLJUČNA BITKA RATA NA KAVKAZU! "Jermenski Staljingrad" postao klanica, Azeri sve snage usmerili na Šuši (FOTO/VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

08. 11. 2020. u 10:55

BITKA za strateški važan grad Šuši upravo se odvija, a prema mišljenju mnogih ta borba će odrediti smer čitavog rata. Jermeni i Azeri se fanatično bore za drugi po veličini grad Nagorno-Karabaha , udaljen šest kilometara od Stepanakerta.

ПОЧЕЛА КЉУЧНА БИТКА РАТА НА КАВКАЗУ! Јерменски Стаљинград постао кланица, Азери све снаге усмерили на Шуши (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Google maps/Vikipedia

Kako javljaju lokalni izvori, a potvrđuju snimci objavljeni na društvenim mrežama, u toku su žestoki okršaji, i gradom odjekuju eksplozije i mitraljeska vatra.

Portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisijan izvestio je danas da su u toku "teške i odlučujuće borbe" za drugi po veličini grad Nagorno-Karabaha.

- Naši heroji će pobediti - napisao je Ovanisijan na fejsbuku.

Vlasti NKR su juče izjavile da Šuši za Baku ostaje „nedostižni san“.

Sa druge strane, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev danas je izjavio da je azerska vojska "oslobodila" taj grad.

grad Šuši/Foto: Printscreen/Google maps

- Grad Šuši je oslobođen okupacije. Šuši je naš. Karabah je naš. Čestitam celom azerbejdžanskom narodu na ovom događaju - izjavio je Alijev u obraćanju naciji.

Ove tvrdnje predsednika Azerbejdžana treba uzeti sa rezervom, pošto su više puta proteklih dana mediji lojalni vlastima u Bakuu izveštavali kako je grad pao, a to potkrepljivali foto montažama i starim fotografijama.

Lokalni izvori negiraju izjave Alijeva, i navode da su borbe i dalje u toku, a da su određene ključne tačke u gradu više puta prelazile u ruke Azera, da bi ih kasnije oslobodili Jermeni.

Kako smo juče pisali, Jermeni su u okolinu tog grada poslali tenkovske jedinice, što znači da je komanda vojske Nagorno-Karabaha procenila da im dronovi tu nisu velika opasnost.

Pojavljivanje oklopnih vozila je imalo sjajan uticaj na moral Jermena, i pokazuje da će ova bitka biti izuzetno krvava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)