ANTIFA SPREMA HAOS KO GOD DA POBEDI: Izašao vodič o neredima u SAD! (FOTO)

Novosti online

02. 11. 2020. u 20:25

SAMOPROZVANI „Decentralizovani anarhistički kolektiv“ povezan sa Antifom podelio je na Tviteru mnoštvo uputstava koja pokrivaju sve aspekte nasilnih protesta, od prve pomoći demonstrantima do saveta kako sanirati uobičajene povrede od policijskog oružja, pa čak i kako najefikasnije lečiti rane od metka.

АНТИФА СПРЕМА ХАОС КО ГОД ДА ПОБЕДИ: Изашао водич о нередима у САД! (ФОТО)

Foto AP

U okviru aktuelne teme objavljeni su i postovi koji se odnose na kacige, gas maske, zaštitne naočare, zatim uputstva kako najbolje upotrebiti pištaljke, kao i najbolje savete iz prakse za zaštitu od suzavca i smrtonosne policijske municije.

​Pratiocima je čak predstavljen i prikladan simulator protesta kako bi potencijalni anarhisti mogli da testiraju svoju sposobnost borbe protiv vlasti u igri „izaberi svoju-avanturu“.

​Na nalogu povezanom sa Antifom, levičarskom organizacijom koja je poslednjih godina prisutna na mnogim protestima u Americi, naknadno je objavljeno u da se izražava nada da će anarhistička utopija niknuti preko noći i da će isključiti potrebu za bilo kakvim postizbornim uličnim nasiljem u krajnje neverovatnom slučaju:

- Nadamo se da ništa od ovoga neće biti potrebno - nadamo se da će Tramp priznati izbore, da će Bajden i svi drugi političari podneti ostavke i da ćemo se odjednom naći u svetu bez kapitalizma.

​Pojedini korisnici Tvitera podsmevali su se potencijalnim revolucionarima, upoređujući ih sa decom, dok drugi strahuju od ekstremnog pogoršavanja socijalnih problema u SAD, prenosi RT.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)