STRADAJU CIVILI, KRAJ RATA NIJE NA VIDIKU!: Ministrstva odbrane Azerbejdžana, Jermenije i Nagornog Karabaha nastavljaju rat i na "Tviteru"

V. N.

05. 10. 2020. u 00:12

JERMENSKI premijer Nikol Pašinijan upozorio je u "Bildu" da ukoliko Evropa, ne proceni pravilno geopolitički značaj situacije u Nagornom Karabahu, tursku vojsku može da čeka ispred Beča.

СТРАДАЈУ ЦИВИЛИ, КРАЈ РАТА НИЈЕ НА ВИДИКУ!: Министрства одбране Азербејџана, Јерменије и Нагорног Карабаха  настављају рат и на Твитеру

Foto AP

Kako je naveo, Nagorni Karabah i Jermenija su sada "linija fronta civilizacije". - Problem je u tome što su Jermeni na Južnom Kavkazu poslednja prepreka za ekspanziju Turske na sever, jugoistok i istok. Imperijalistička politika Turske prevazilazi Južni Kavkaz. Pogledajmo akcije Turske u Sredozemlju, Libiji, na Bliskom istoku, u Iraku i Siriji - dodao je premijer Jermenije.

Prema njegovim rečima, sadašnja eskalacija u Nagornom Karabahu ima međunarodni značaj iz tri razloga.

- Prvo zbog toga što, kao što sam već rekao, Turska vrbuje i prebacuje teroriste iz Sirije kako bi učestvovali u borbama protiv Nagornog Karabaha i Jermenije. Drugo, u taj proces je uvučena turska vojska. To pokazuje imperijalistički karakter politike Turske čije su akcije usmerene na obnavljanje "Turskog carstva" - rekao je Pašinijan.

NA METI I GRAD GANDZA

MINISTARSTVO inostranih poslova Azerbejdžana izdalo je saopštenje u kojem Jermeniju optužuje da raketira civilne ciljeve. U saopštenju, koje je prenela Ambasada Azerbejdžana u Beogradu, tvrdi se da "oružane snage Jermenije neprekidno ciljaju i gađaju raketama zemlja-zemlja civilno stanovništvo u gradovima Tartar i Horadiz u oblasti Fuzuli". Gađan je i grad Gandza, drugi po veličini u Azerbejdžanu.

Reči predsednika Jeremenije samo su delić baražnog verbalnog rata koji se vodi pored onog oružjem na Južnom Kavkazu. Predsednik Azerbejdžana Ilam Alijev izjavio je juče da je vojska njegove zemlje oslobodila grad Džabrail koji se nalazi u Nagornom Karabahu. Samo što je napisan tvit, već je stigao njegov demanti iz Jermenije, uz vesti da je vojska Nagornog Karabaha srušila tri aviona azerskog ratnog vazduhoplovstva u južnom delu pograničnog pojasa, izjavila je Suzana Stepanijan, predstavnica jermenskog ministarstva odbrane.

Kasnije po podne Azerbejdžan je objavio da je lider Nagornog Karabaha Arajik Harutijunijan teško ranjen u napadu azerbejdžanskih snaga. Prema rečima pomoćnika azerbejdžanskog predsednika Hikmeta Hadžijeva, on je teško ranjen "tokom hirurški preciznog napada azerbejdžanske vojske. Demantovao ga je odmah Vagram Pogosjan, portparol predsednika Nagornog Karabaha : - To je apsolutna dezinformacija. Predsednik je živ i zdrav, u potpunosti izvršava svoje dužnosti, upravo se obratio putem video-snimka - rekao je Pogosjan, a prenela agencija RIA Novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici