NEPRIHVATLJIVO JE TRAŽITI PREKID VATRE: Erdogan kritikovao OEBS zbog poziva na primirje u Nagorno-Karabahu

Novosti online

01. 10. 2020. u 14:43

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Minsku grupu OEBS-a za pozive na prekid vatre u Nagorno-Karabahu, nazvavši ih neprihvatljivim.

НЕПРИХВАТЉИВО ЈЕ ТРАЖИТИ ПРЕКИД ВАТРЕ: Ердоган критиковао ОЕБС због позива на примирје у Нагорно-Карабаху

Foto: EPA

- Neprihvatljivo je da Minska grupa sada traži prekid vatre u Nagorno-Karabahu. Oni treba da zahtevaju da se prvo Jermenija povuče sa okupiranih teritorija Nagorno-Karabaha - rekao je Erdogan obraćajući se parlamentu.

Turski predsednik smatra da se dugoročni mir na Kavkazu neće obezbediti sve dok Jermenija ne napusti sporne teritorije u Karabahu.

- Ako Jermenija napusti okupirane azerbejdžanske zemlje, u regionu će se postići dugoročni mir - istakao je Erdogan, prenosi agencija Anadolija.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je prošle nedelje. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni