SIRIJSKA VOJSKA PLANIRA NOVU OFANZIVU: Propali rusko-turski pregovori, evo kada kreće oslobađanje Idliba

Novosti online

26. 09. 2020. u 15:59

PROŠLE nedelje ruska i turska vojna delegacija sastale su se kako bi razgovarale o trenutnoj situaciji u provinciji Idlib.

СИРИЈСКА ВОЈСКА ПЛАНИРА НОВУ ОФАНЗИВУ: Пропали руско-турски преговори, ево када креће ослобађање Идлиба

Foto: Printscreen

Ipak, uprkos želji za mirnim rešenjem nije došlo do bilo kakvog dogovora.

Prema vojnim izvorima u Damasku, koje prenosi Al Masdar, neuspeh pregovora doveo je do toga da vrhovna komanda Sirijske arapske armije nastavlja planiranje velike ofanzive na položaje terorista u severozapadnoj sirijskoj provinciji.

Izvor je rekao da generalštab planira da pokrene novu ofanzivu početkom sledeće godine, što je vrlo slično pređašnjoj operaciji koja je pokrenuta u januaru 2020. godine.

Ova operacija će imati za cilj zauzimanje teritorije pod kontrolom militanata u planinama Al-Zavije i ravnici Al-Gab, sa posebnom koncentracijom na ključni grad Ariha, koji se nalazi duž strateškog autoputa M-4 (autoput Latakija-Alepo).

Sirijska arapska armija prethodno je obustavila ofanzivu u martu 2020. godine nakon sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana u Moskvi.

Sastanak Putin-Erdogan takođe je doveo do uspostavljanja zajedničkih patrola turskih i ruskih snaga duž autoputa M-4, koje su u međuvremenu suspendovane iz bezbednosnih razloga.

Kako se godina bliži kraju, sirijska vojska će verovatno pojačati napade u južnom Idlibu, dok će postepeno povećavati broj svojih snaga u blizini linije fronta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar