SMENJEN ŠEF NEMAČKIH OBAVEŠTAJACA ZBOG EKSTREMISTA: Promene u Bundesveru, nastavlja se borba protiv desničara u vojsci

Tanjug

25. 09. 2020. u 00:56

ŠEF nemačke vojne obaveštajne agencije Kristof Gram biće smenjen, dok vlasti Nemačke pojačavaju napore da iskorene desničarske ekstremiste u vojsci, javlja Asošiejted pres.

СМЕЊЕН ШЕФ НЕМАЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА ЗБОГ ЕКСТРЕМИСТА: Промене у Бундесверу, наставља се борба против десничара у војсци

Foto: EPA

U saopštenju nemačkog Ministarstva odbrane se navodi da je ministarka Anegret Kramp-Karenbauer odlučila da smeni Grama, a odluka o njegovom nasledniku biće doneta uskoro.

Gram je vodio nemačku vojnu obaveštajnu agenciju od januara 2015. godine. Ministarstvo odbrane pripisuje mu zasluge za pokretanje reformi i poboljšanje rada agencije.

Ministarka Kramp-Karenbauer i Kristof Gram složili su se da sledeća faza modernizacije zahteva i kadrovske izmene, a ministarkina odluka o smeni aktuelnog šefa nemačke vojne obaveštajne agencije doneta je uz njegovu saglasnost.

Nemački zvaničnici izuzetno su zabrinuti zbog skorašnjeg otkrića da u vojsci ima ultradesničarskih ekstremista. Vlada je postigla saglasnost oko uvođenja zakona koji će ubrzati otpuštanje vojnika umešanih u ekstremizam ili teške zločine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!