NAPADNUTA AMERIČKA BAZA U BAGDADU: "Kaćuše" zasule "Viktoriju", kroz noć odjekuju sirene za opasnost (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

21. 09. 2020. u 00:30

НАПАДНУТА АМЕРИЧКА БАЗА У БАГДАДУ: Kaћуше засуле Викторију, кроз ноћ одјекују сирене за опасност (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

AMERIČKA BAZA na Međunarodnom aerodromu u Bagdadu bila je meta raketnog napada kasno sinoć.

Irački mediji objavili su da su na aerodrom "Abu Graib" lansirane rakete "Kaćuša", kalibra 107 milimetara. Kanali na društvenoj mreži Telegram, koji su bliski šiitskim militantnim grupama navode da su dve salve raketa ispaljene na aerodrom.

I na snimcima koji su objavljeni na tviteru jasno se čuju sirene za vazdušnu opasnost, a prema izveštajima medija koji su bliski Šiitima, glavna meta je bio deo aerodroma koji kontrolišu Amerikanci - "Baza Viktorija".

Vojna pošta u toj bazi je bila raketirana pre tačno 10 dana, a tom prilikom nisu zabeleženi nikakvi gubici u ljudstvu.

Iračke šiitske naoružane grupe se najčešće navode kao izvršioci ovakvih napada. Nakon ubistva komandanta iranskih Kuds snaga generala Kasema Solejmanija i komandanta iračkog "Hašd al-Šabija" Abu Mahdija al-Mohandisa, mnogi šiitski militanti su dali zavet da će izbaciti američke okupatore iz svoje zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

21.09.2020. 12:56

Da bi se izbacili američki okupatori, treba slediti primer afričkog plemena (ne sećam se kojeg i u kojoj zemlji, jer je bilo davno). Ameri su bili tu u nekoj misiji (uvek *mirovnoj*), a onda su domorodci uhvatili nekoliko, ispekli i pojeli. Pokupili su se već narednih dana i nestali bez traga. Ta država je precrtana na njihovim interesnim kartama.