“ČELIČNI” PRITISAK SAD I NATO: Američki i tenkovi NATO-a na 15 kilometara od granice Belorusije

Novosti online

12. 09. 2020. u 23:10

“ЧЕЛИЧНИ” ПРИТИСАК САД И НАТО: Амерички и тенкови НАТО-а на 15 километара од границе Белорусије

Foto: EPA

BELORUSIJA je zabeležila prebacivanje američkog tenkovskog bataljona na poligon, 15 kilometara od njene granice, saopštio je ministar odbrane Viktor Hrenjin.

„U okviru operacija „Enhanced Forward Presence“ i „Atlantic Resolve“ na susednoj teritoriji se kreću trupe NATO-a. U isto vreme se na poligon Pabrada (Litvanija) se vrši prebacivanje 2. Tenkovskog bataljona 69 Tenkovskog puka SAD. To je na 15 kilometara od naše državne granice“, saopštio je ministar televiziji STV.

Po njegovim rečima, to isto se dešavalo i u proleće ove godine.

„Međutim, to ne može da nas ne zabrine: da se u neposrednoj blizini naše granice nalazi oko 500 lica, 29 tenkova, 43 oklopna vozila Bradley“, naglasio je Hrenjin.

On je naglasio da je primetan povećan broj letova avijacije duž beloruske granice i izviđanja teritorije republike.

„Moraju nas brinuti letovi bombardera B-52 duž naših granica“, dodao je Hrenjin.

Ministar je saopštio da se beloruska vojska koja je izvodila vojne vežbe u Grodnjenskoj oblasti vratila u svoje baze. Ipak, on je dodao da će Belorusija nastaviti adekvatno da reaguje na to što se dešava na njenim granicama.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Leka

13.09.2020. 07:51

NATO radi isto što i pre napada na SRJ. Òčigledno je da se vrši vojni pritisak na rukovodstvo Belorusije da se na čelo te zemlje dovedu prozapadne snage, kao što je urađeno i u Ukrajini. Međutim, tvrd je orah Lukašenko.