SKLONJENO 400 DECE BEZ PRATNJE: Požar je kamp Moriju pretvorio u pepeo, najugroženiji odleteli u druge izbegličke kampove u Grčkoj

Novosti online

09. 09. 2020. u 23:29

VATRA koja od jutros besni grčkim ostrvom Lezbos i koja je uništila izbeglički kamp sa 13.000 duša ostavila je i one najugroženije bez ikakve pomoći.

СКЛОЊЕНО 400 ДЕЦЕ БЕЗ ПРАТЊЕ: Пожар је камп Морију претворио у пепео, најугроженији одлетели у друге избегличке кампове у Грчкој

Foto: Tanjug/AP

Oko 400 mališana bez pratnje prebačeno je avionima na kopno u druge kampove u Grčkoj.

Komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson rekla je da će Brisel finansirati transfer na grčko kopno oko 400 maloletnika bez pratnje koji su takođe bili smešteni u Moriji.

Foto: Tanjug/AP

Lezbos je magnet za muškarce, žene i decu koji se kreću na zapad iz Avganistana, Sirije, Iraka, Pakistana i sve više zapadne Afrike.

U prenatrpanom kampu bilo je četiri puta više ljudi od smeštajnih kapaciteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima