ZAHAROVA UPUTILA NEMAČKOJ ŠEST PITANJA: Zašto Berlin odugovlači sa informacijama o Navaljnom

Tanjug

07. 09. 2020. u 09:30

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je nekoliko pitanja šefu nemačke diplomatije Hajku Masu povodom odugovlačenja da se informacije o stanju Alekseja Navaljnog predaju Moskvi.

ЗАХАРОВА УПУТИЛА НЕМАЧКОЈ ШЕСТ ПИТАЊА: Зашто Берлин одуговлачи са информацијама о Наваљном

Arhiva Novosti

Ona je na svom Fejsbuku pozvala na izjavu nemačkog ministra da je Berlin odavno dao odobrenje da se Moskvi predaju informacije o Navaljnom, ali da su u toku i dalje pregledi pacijenta na klinici.

Komentarišući izjavu šefa nemačke diplomatije, Zaharova je ukazala da ima nekoliko pitanja za MIP Nemačke, prenosi portal Sputnjik.

Kako se navodi, ona je Masa upitala zašto se izlazi u javnost sa političkim izjavama ako su pregledi u toku, zašto su o istrazi i dijagnozama govorili političari, a ne predstavnici policije i lekari u Nemačkoj i zašto nije počela razmena informacija i praktični rad stručnjaka koji su kompetentni za to pitanje.

Zaharova je pitala nemačkog šefa diplomatije i kakve faktografske podatke je nemačka strana predstavila partnerima iz NATO-a i EU, kada će ruska ambasada u Berlinu moći da dobije zvanične odgovore na zatražene informacije kako bi ih predala Moskvi i zašto Nemačka ne otkriva podatke, na koje se poziva.

Rusko Tužilaštvo i policija počeli su svoje istrage već prvog dana hospitalizacije lidera ruske opozicvije Alekseja Navaljnog u Omsku 20. avgusta, a rusko tužilaštvo je zatražilo od Nemačke da objavi informacije o ispitivanjima i preliminarnim dijagnozama ruskog blogera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju