LUKAŠENKO RASPOREDIO POLOVINU VOJSKE NA ZAPADU: Granica ka NATO članicama je potpuno sigurna, odgovor na neprijateljske korake

Novosti online

03. 09. 2020. u 13:59

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je bio prinuđen da rasporedi skoro polovinu vojske duž zapadnih granica zemlje zbog povećane aktivnosti NATO-a.

ЛУКАШЕНКО РАСПОРЕДИО ПОЛОВИНУ ВОЈСКЕ НА ЗАПАДУ: Граница ка НАТО чланицама је потпуно сигурна, одговор на непријатељске кораке

Foto: EPA

- Rasporedili smo skoro polovinu naše armije Belorusije. Faktički smo preuzeli kontrolu nad zapadnim granicama sa Litvanijom i Poljskom. Okružili smo Grodno, kako bi se suprotstavili tim pretnjama. To je verovatno dalo svoj rezultat - rekao je Lukašenko na sastanku sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom.

Beloruski predsednik je objasnio da su preduzeli takve korake zbog povećane aktivnosti NATO-a kod granica Belorusije.

- Vi vidite šta se dešava kod nas i mi vidimo šta se dešava oko Rusije. Nagovestio sam vam da smo bili prisiljeni da odgovorimo na neprijateljske korake bloka NATO-a kod naših granica, a za to postoje dokazi koliko god to opravdavali – prebacivanje američkih i drugih jedinica iz dubine teritorije NATO-a kod granica Belorusije, posebno aviona - objasnio je Lukašenko.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)