NAPADNUT AUTOBUS KOD HARKOVA: Pripadnici Azova pucali u političke protivnike, napadači uhapšeni (VIDEO)

Novosti online

27. 08. 2020. u 23:54

НАПАДНУТ АУТОБУС КОД ХАРКОВА: Припадници Азова пуцали у политичке противнике, нападачи ухапшени (ВИДЕО)

Foto: EPA

POLICIJA je uhapsila 14 osoba, pod sumnjom da su izvršili napad na autobus u kome su bili predstavnici organizacije „Patrioti – za život“ na autoputu Kijev-Harkov.

Prema rečima zamenika ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Antona Geraščenka, u napadu su traumatskim oružjem povređene dve osobe, dok je jedna dobila potres mozga. Niko nije poginuo, kako je ranije bilo saopšteno.

- Političkim partijama i ostalima zabranjeno je Ustavom Ukrajine da formiraju bilo kakve snage oružane formacije. Pravo na zakonsku primenu sile ima samo država. Policija će čvrsto i principijalno reagovati na bilo kakve provokacije političkih sila, nije važno da li one pripadaju desnici, levici, crvenim ili plavim. Svi učesnici nasilja će biti zadržani i pozvani na krivičnu odgovornost - podvukao je Geraščenko.

- Nastradali imaju povrede mekih tkiva - rekao je Gerašenko.

Prema podacima policije, u okolini sela Ljubotin u reonu Harkova, automobili marke „Micubiši“ presreli su autobus u kome su se nalazili predstavnici organizacije „Za život“.

- Zatim je iz automobila izašlo nekoliko ljudi koji su počeli da pucaju na autobus, a onda su pobegli - saopštila je policija.

Poslanik „Opozicione platforme-za život“ Vadim Rabinovič je saopštio da je deo napadača uhapšen. 

- Dva od šest automobila kojima je izvršen napad su zadržana. To su se pripadnici bataljona „Azov“ i „Nacionalnog korpusa“ išli iz Poltave i trebalo je da napadnu predsednika naše partije, ali nisu uspeli. Na putu ka Harkovu su napali naš autobus - napisao je Rabinovič na fejsbuk stranici.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)