NAPADNUT AUTOBUS KOD HARKOVA: Pripadnici "Azova" pucali u političke protivnike, napadači uhapšeni (VIDEO)

Novosti online

27. 08. 2020. u 23:54

POLICIJA je uhapsila 14 osoba, pod sumnjom da su izvršili napad na autobus u kome su bili predstavnici organizacije „Patrioti – za život“ na autoputu Kijev-Harkov.

НАПАДНУТ АУТОБУС КОД ХАРКОВА: Припадници Азова пуцали у политичке противнике, нападачи ухапшени (ВИДЕО)

Foto: EPA

Prema rečima zamenika ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Antona Geraščenka, u napadu su traumatskim oružjem povređene dve osobe, dok je jedna dobila potres mozga. Niko nije poginuo, kako je ranije bilo saopšteno.

- Političkim partijama i ostalima zabranjeno je Ustavom Ukrajine da formiraju bilo kakve snage oružane formacije. Pravo na zakonsku primenu sile ima samo država. Policija će čvrsto i principijalno reagovati na bilo kakve provokacije političkih sila, nije važno da li one pripadaju desnici, levici, crvenim ili plavim. Svi učesnici nasilja će biti zadržani i pozvani na krivičnu odgovornost - podvukao je Geraščenko.

- Nastradali imaju povrede mekih tkiva - rekao je Gerašenko.

Prema podacima policije, u okolini sela Ljubotin u reonu Harkova, automobili marke „Micubiši“ presreli su autobus u kome su se nalazili predstavnici organizacije „Za život“.

- Zatim je iz automobila izašlo nekoliko ljudi koji su počeli da pucaju na autobus, a onda su pobegli - saopštila je policija.

Poslanik „Opozicione platforme-za život“ Vadim Rabinovič je saopštio da je deo napadača uhapšen. 

- Dva od šest automobila kojima je izvršen napad su zadržana. To su se pripadnici bataljona „Azov“ i „Nacionalnog korpusa“ išli iz Poltave i trebalo je da napadnu predsednika naše partije, ali nisu uspeli. Na putu ka Harkovu su napali naš autobus - napisao je Rabinovič na fejsbuk stranici.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi