POMRAČENI UMOVI MASAKRIRAJU KONJE ŠIROM FRANCUSKE: Umiru u mukama, vlasnici ih pronalaze u lokvi krvi!

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik „Novosti“ iz Pariza

25. 08. 2020. u 18:03

KO to ubija konje? Francuska se suočila sa nesvakidašnjim fenomenom u kome neki pomračeni um obogaljuje i usmrćuje ovu plemenitu domaću životinju.

ПОМРАЧЕНИ УМОВИ МАСАКРИРАЈУ КОЊЕ ШИРОМ ФРАНЦУСКЕ: Умиру у мукама, власници их проналазе у локви крви!

Ilustracija Foto: Depositphotos

Slike su stravične. Pojedini konji su zaklani, drugi ostavljeni da iskrvare posle stravičnih mučenja. Nekima su odsecani delovi tela, vađeni genitalni organi, iskopano oko, prženi su kiselinom, probadani pravo u srce.

Svima je, međutim, odsečeno desno uho, što navodi na zaključak da izvršioci ovih zločina žele da zadrže "trofej".

Prvi slučajevi pojavili su se davno, početkom dvehiljaditih, ali se do februara to dešavalo otprilike jednom godišnje. Od tada, napadi su postali redovni, a sve se dodatno ubrzalo tokom avgusta.

Do sada je, od početka godine, na ovaj način unakaženo dvadeseak konja, svih rasa, ponija, ali i magaraca u celoj Francuskoj.

Mnogi masakrirani konji ostavljeni su da umru u mukama, često na rukama njihovih vlasnika koji bi ih ujutro pronalazili u lokvi krvi.

Prilikom mučenja konja, zapanjuje preciznost hiruških zahvata. Očigledno je zato da to rade oni koji dobro poznaju veterinu, ali i konje. Nije lako preskočiti ogradu, odvojiti određenog konja iz ergele, savladati ga i uraditi to u tišini i uz izbregavanje panike ostalih životinja. Neki vlasnici misle da su njihovi konji hvatani lasom.

Pre nekoliko dana jedan vlasnik uspeo je da spasi svog konja i otera napadače koji su bili veoma agresivni. Reč je o dvojici muškaraca, koji su drsko dobacili da je to samo početak i da će se vratiti. Govorili su savršen francuski jezik, kaže.

Javnost se pita ja li su u pittanju mračna igra preko interneta, sekta ili mentalno poremećeni napadači, dvoje ili mnogo više njih?

Udruženje za zaštitu životinja Brižit Bardo i nacionalna asocijacija uzgajivača konja podneli su, između ostalog, tužbu sudu, u nadi da će vinovnici biti uhvaćeni. Društvena grupa koja traži pravdu za napadnute konje okupila je do ovog trenutka oko 7.500 članova.

Sud je pokrenuo istragu. Istovremeno, neki uzgajivači su iz predostrožnosti i straha posle pojavljivanja prvih slučajeva zbog zaštite postavili kamere i pustili struju kroz žice koje ograđuju ergele, dok drugi po čitavu noć stražare uz svoje četvoronožne ljubimce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

Ljube

25.08.2020. 19:37

KONJ je sveta zivotinja ,najveci prijatelj coveku ,... (nije to pas kao sto se gura ) .Savremeni (ne) covek je odavno ponizio i sebe i konja . Mozda ce ipak KONJI uciniti da vrate coveka ljudskosti ,hrabrosti ,mudroscu , brzini ....

Zem

25.08.2020. 21:49

@Ljube - Pas JESTE veliki prijatelj čoveku, a NEČOVEK ga veže na lanac i ostavi ga samog u sred zime, napolju, na hladnoći da mu čuva kuću, na planini van grada, dok je on NEČOVEK za to vreme u gradu, gde stanuje...