NAPETOST NA VRHUNCU: Sicilija neće migrante

Milica Ostojić - Dopisnik iz Rima

24. 08. 2020. u 15:57

- VIDEĆEMO šta će odlučiti Magistratura ako moja naredba bude osporena od strane Vlade - rečeno je u odluci guvernera Sicilije da se isprazne centri za privremeni smeštaj za migrante, zabrani pristajanje brodova i barki takođe i onih nevladinih organizacija, dakle iskrcavanje, smeštaj i tranzit na čitavom ostrvu, a koje je potpisao juče sa datumom važenja do 10 septembra, guverner Nelo Muzumeći, nakon čega je došlo do otvorenog sukoba između centralne vlasti u Rimu, tačnije Ministarstva Unutrašnjih poslova i Regiona.

Varto Marx

24.08.2020. 18:17

Afrikance u Italiju vec odavno ne zele vise da ih vide , Turci dobijaju debele pare od EU da ih zadrze, Grci pusku u rukama i pucaju prema njima, u Malti nedaju da brodovi sa afrikancima , pridje na pristanistu. U Spanjolsku zice celicne sa nozevima, visine 10 m nemaju sanse da preskoce helikopteri i brodovi na Mediteranskom moru 24 h kontrolisu sve Mediteranske zemlje da afrikanci ne udju u Europu. Mediteran je nazalost puno progutao izbeglica iz Afrike, sto se se nikada nece znati broj nestalih, vecinom mladih gladnih koji su jure trbuhom za kruhom . Cijla Europa ignorise gladne iz Afrike. Kako kaze narod, sit gladnom ne vjeruje nazalost.

Ljube

25.08.2020. 01:03

Svet se moze spasiti ,samo ako krenu nemiri i sukobi dobra protiv zla u svim drzavama ....granice moraju biti zagvorene ,restrikcije u svemu ,ko zna da prezivi - zna , ko ne zna kasno je da uci !!!