BELA KUĆA DEMANTUJE: Tramp ne planira sastanak sa Putinom pre američkih izbora

Novosti onlajn

16. 08. 2020. u 22:57

AMERIČKA administracija ne planira sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina pre izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan.

БЕЛА КУЋА ДЕМАНТУЈЕ: Трамп не планира састанак са Путином пре америчких избора

Foto: EPA

- Ne planiramo samit sa Vladimirom Putinom pre izbora - rekao je on za televiziju „En-Bi-Si njuz“.

O'Brajan je naveo da Tramp nije zatražio sastanak sa Putinom, kako je ranije javila ova televizija.

- Ali jednog dana bi nam bilo drago da Vladimir Putin dođe ovamo kako bi, nadamo se, potpisao odlične sporazume o kontroli naoružanja koji bi štitili Amerikance i štitili Ruse - dodao je on.

Osim toga, Sjedinjene Američke Države su, prema njegovim rečima, odbacile rusku ponudu za održavanje onlajn sastanka lidera „nuklearne petorke“, Nemačke i Irana o iranskom nuklearnom programu.

- Želeli bismo da imamo bolje odnose sa Rusijom. Želeli bismo da imamo sporazum o kontroli naoružanja sa Rusijom... Ali to zavisi od Rusije. Oni moraju da odluče kako će se dalje kretati po ovom pitanju - dodao je O'Brajan.

Ranije je televizija „En-Bi-Si njuz“ pozivajući se na izvore javila da je američki predsednik Donald Tramp saopštio svojim saradnicima da bi želeo da se lično sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pre novembarskih izbora u Sjedinenim Američkim Državama.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije