NAPADNUTA AMERIČKA VOJNA BAZA: Rakete zasule aerodrom u Bagdadu, Pentagon dobio novog opasnog neprijatelja

Novosti online

14. 08. 2020. u 22:48

НАПАДНУТА АМЕРИЧКА ВОЈНА БАЗА: Ракете засуле аеродром у Багдаду, Пентагон добио новог опасног непријатеља

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Novi raketni napad potresao je večeras međunarodni aerodrom u Bagdadu, u predgrađu iračke prestonice.

Irački mediji su izvestili da su tri rakete "Kaćuša" lansirane ka američkoj vojnoj bazi u okviru aerodroma. Rakete su, kako se navodi, pale u blizini baze.

- Nije bilo gubitaka - navodi se u saopštenju.

Koalicija koju predvode SAD do sada nije komentarisala napad.

Nekoliko sati pre raketnog napada, na telegram kanalu Usbat al-Tajrina, nova oružane grupe povezane s Iranom, podeljen je stih iz Kurana, u kome se kaže: "Zato ih ostavite na miru dok ne dođe njihov Dan, kada će potonuti u nesvest (od užasa)".

To ukazuje da grupa može biti iza napada.

Novoosnovane šiitske grupe pojačale su napade na američke trupe u poslednjih nekoliko meseci.

Amerikanci gotovo uvek za ovakve napade krive Kataib Hezbolah, a pretpostavlja se da su nove grupe poput Usbat al-Tajrina samo ispostave te organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

maniks

15.08.2020. 09:42

Tri rakete a zasuli bazu raketama. Ovo zasuli ne odgovara broju od tri rakete, malo mnogo malo, da je 20 , 30 je ozbiljan broj i to bi odgovaralo, ali dobro mozda je samo upozorenje da se kupe odakle su dosli.

Denis

15.08.2020. 10:47

Muslimanska hrabrost raketiraju okolinu baza da ovima slučajno ne padne na pamet da im vrate uslugu, ko i neki dan kad su raketirali napuštenu bazu.

buki

15.08.2020. 22:44

Koji je ovo već po redu napad na američke baze gde nikad nikog ne povrede, a rakete padnu U BLIZINI baze? Hoće li ih konačno pogoditi? Ne mogu da verujem da slučajno omaše pored toliko preciznog naoružanja koje postoji danas, pre bih rekla da ameri sami prave scenario za svoje buduće napade, koji će biti kao odgovor na ove.