SAD UVELE SANKCIJE: Keri Lam i zvaničnicima Hongkonga

Tanjug

07. 08. 2020. u 23:07

SJEDINjENE Američke Države uvele su danas sankcije liderki Hongkonga Keri Lam, sadašnjem i bivšem policijskom komesaru i još osmorici zvaničnika zbog njihove uloge u, kako tvrde, ograničavanju političkih sloboda u Hongkongu.

САД УВЕЛЕ САНКЦИЈЕ: Кери Лам и званичницима Хонгконга

Foto Tanjug AP

"Keri Lam je izvršna šefica direktno odgovorna za primenu kineske politike gušenja slobode i demokratskih procesa", navodi se u saopštenju američkog ministarstva finansija.

Sankcije su uvedene na osnovu uredbe koju je predsednik Donald Tramp potpisao u julu, a odnose se i na sekretara za bezbednost i pravosuđe u Hongkongu, prenosi Rojters.

"SAD stoje uz građane Hongkonga i upotrebićemo naša sredstva i ovlašćenja da targetiramo one koji podrivaju njihovu autonomiju", rekao je ministar finansija Stiven Mnučin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici