PUTIN O VAKCINI PROTIV KORONE: Ovo su ključni zahtevi ruskog predsednika

Tanjug

29. 07. 2020. u 19:59

RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi vakcina protiv korona virusa bi trebalo da bude efikasna i bezbedna.

ПУТИН О ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОРОНЕ: Ово су кључни захтеви руског председника

Foto Ap

- Ključni zahtevi su da vakcina mora da bude bezbedna i dokaže efikasnost. Moramo da budemo apsolutno sigurni u njenu efikasost, time ćemo se voditi kada budemo donosili dalje odluke u vezi sa vakcinacijom na korona virus - rekao je Putin tokom onlajn sastanka o epidemiološkoj situaciji u Rusiji.

On je ocenio da su ruski objekti za istraživanje napravili "ozbiljan napredak" u tom pogledu, prenosi TAS S.

Međutim, on je ukazao na potrebu da se deluje što je moguće pažljivije, uz "poštovanje svih zahteva i pravila u ovoj komplikovanoj oblasti".

Putin je dao uputstva kako bi se osigurao neophodan nivo proizvodnje lekova protiv korona virusa.

- Pozivam vladu i domaće farmaceutske proizvođače da konstantno prate zalihe lekova na domaćem tržištu, uključujući lekova koji su se dokazali efikasnim u lečenju korona virusa - poručio je Putin.

Kako je ranije objavljeno, Rusija namerava da bude prva u svetu koja će odobriti vakcinu za korona virus, i to za manje od dve nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi