"Putin zagonetka, nisam smeo da ga ostavim samog s Trampom": Boltonovi memoari u prodaji

D. D. S.

24. 06. 2020. u 00:14

Putin me je zapanjio, jer je potpuno upućen u sve, miran i samouveren, bez obzira na to o kojim ekonomskim i političkim pitanjima u Rusiji je bilo govora. On je u potpunosti znao prioritete Moskve u sferi nacionalne bezbednosti. Nisam želeo da ga ostavim u prostoriji "jedan na jedan" sa Trampom.

Путин загонетка, нисам смео да га оставим самог с Трампом: Болтонови мемоари у продаји

Foto: Tanjug-AP

Bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton navodi ovo u kontroverznim memoarima "Soba u kojoj se sve dogodilo: Sećanje o Beloj kući", koji su od utorka u prodaji. Bolton ističe da je ruski lider ostavio na njega takav utisak posle sastanka uoči samita Rusija - SAD u Helsinkiju 2018. godine.

Bolton priznaje da je lični odnos Trampa prema ruskom lideru Vladimiru Putinu zagonetka.

- Što se tiče ocene Putina, on (Tramp) nijednom nije izneo nikakvo mišljenje, bar ne preda mnom. Nikada nisam pitao šta Tramp misli, verovatno se plašeći onoga što bih mogao čuti. Njegov lični odnos prema ruskom lideru je ostao zagonetka - piše on.

Bolton, koji je podneo ostavku na mesto savetnika za nacionalnu bezbednost u septembru, u knjizi baca svetlo na kontroverze Donalda Trampa. Tramp tvrdi da je knjiga kompilacija laži i da narušava nacionalnu bezbednost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri