BRITANSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE TVRDE: Putin izgubio 450.000 vojnika, 3.000 tenkova i vozila i skoro 500 letelica u Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 04. 2024. u 17:33

U POSLEDNjA dva meseca, na frontu rata, 1.300 ruskih vojnika dnevno gubi život, dok od početka rata u februaru 2022. Rusija je izgubila 450.000 vojnika i 3.000 tenkova, piše britanski tabloid San.

БРИТАНСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ТВРДЕ: Путин изгубио 450.000 војника, 3.000 тенкова и возила и скоро 500 летелица у Украјини (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Udarac za Vladimira Putina, navodi se u bombastičnom izveštaju britanskih medija, je ponižavajući jer je Moskva gubila u proseku 560 vojnika dnevno otkako je “moćnik Kremlja dao zeleno svetlo za početak rata u domovini ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog pre dve godine”.

Ukupno 100.000 Rusa je izgubilo živote, više od onih koje su prošlog februara izračunale britanske tajne službe, komentariše list San.

U poslednja dva meseca, na frontu, navodno, dnevno gubi živote 1.300 ruskih vojnika.

Napominje se da ljudski gubici Rusije ne uključuju pripadnike Vagner plaćeničke grupe (koju britanski tabloid naziva Putinovom privatnom armijom).

Prošlog decembra, vlada u Londonu je objavila da je 20.000 vojnika Vagner grupe ubijeno, a još 40.000 ranjeno tokom neprijateljstava. Dakle ako je verovatni britanskoj propagandi, stradalo ili ranjeno je više nego što ih je i bilo.

Najnoviji podaci takođe ne obuhvataju desetine hiljada vojnika koji su prebegli iz “Putinovih oružanih snaga”.

Sa svoje strane, britanski ministar odbrane Leo Doerti procenjuje da je Moskva izgubila skoro 3.000 tenkova od početka rata u Ukrajini. U 2023. godini, prema njemu, ovaj broj nije premašio dve hiljade.

Bivši brigadir Ben Bari, koji je služio u britanskoj vojsci, rekao je za San da je “Putinovim snagama u raspadanju ostalo možda još dve do tri godine resursa”.

U nastavku San se poziva na ukrajinski predsednika Zelenskog i navode kako je u februaru izjavio da je poginulo 31.000 njegovih vojnika, ali dodaju da su zapadni zvaničnici nagovestili da je stvarni broj mnogo veći.

Stiče se generalni utisak da što je situacija na frontu gora po britanske službe i Kijev, njihova propaganda zvuči neuverljivije i dramatičnije.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!