PRINC PAUL UHAPŠEN NA MALTI: Priveden četiri godine nakon što je napustio Rumuniju posle presude

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

29. 04. 2024. u 08:29

POP Filip od Rumunije, poznat i kao rumunski princ Paul uhapšen je na Malti, četiri godine nakon što je napustio Rumuniju nakon presude.

ПРИНЦ ПАУЛ УХАПШЕН НА МАЛТИ: Приведен четири године након што је напустио Румунију после пресуде

Foto: EPA

Pol Filip je 2020. godine, zajedno sa biznismenom Remusom Truicaom i nekoliko drugih biznismena, optužen za trgovinu uticajem, pranje novca i složene slučajeve podmićivanja između 2006. i 2013. godine. On je osuđen na tri godine i četiri meseca zatvora, ali nije uhapšen, jer nije bio u zemlji.

Prema navodima rumunskih medija, princa Paul je uhvaćen u jednom rizortu na Malti, a na osnovu evropskog naloga za hapšenje. Pre oko tri nedelje Francuska, u kojoj je boravio, je odbila da ga izruči Rumuniji. Nakon toga se princ uputio na odmor, a rumunska policija je, u saradnji sa vlastima Malte, saznala gde se on nalazi.

Princ je sada u pritvoru, a Rumunija će morati da dostavi dokumenta neophodna za njegovo izručenje.

Inače, Pol Filip od Rumunije sin je Karola Lambrina i Helene Henriete Nagavicine. Otac mu je bio stariji sin rumunskog kralja Karola II i Zizije Lambrino. Pol Filip tvrdi da je on, a ne Margareta od Rumunije, zakoniti poglavar kraljevske kuće Rumunije.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VEČNA KUĆA - Grob Bojane Janković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!