HLADAN TUŠ ZA NETANJAHUA OD BAJDENA: Nećemo učestvovati ni u jednoj ofanzivnoj operaciji protiv Irana

Novosti online

14. 04. 2024. u 07:59

SAD neće učestvovati ni u jednoj ofanzivnoj operaciji protiv Irana, jasno je rekao predsednik SAD Džo Bajden izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, rekao je visoki zvaničnik administracije za Si-En-En.

ХЛАДАН ТУШ ЗА НЕТАНЈАХУА ОД БАЈДЕНА: Нећемо учествовати ни у једној офанзивној операцији против Ирана

Foto: Profimedia

To su komentari su preneti tokom telefonskog razgovora koji su dvojica lidera podelila nakon iranskih uzvratnih udara na Izrael.

Predhodno je Bajden najoštrije je osudio iranski napad na Izrael i dodao da će pozvati lidere zemalja G7 da pruže zajednički diplomatski odgovor.

- Iran i njegovi saveznici koji deluju iz Jemena, Sirije i Iraka pokrenuli su vazdušni napad bez presedana na vojne objekte u Izraelu. Najoštrije osuđujem ove napade. Po mom nalogu, da bi podržala odbranu Izraela, američka vojska je tokom protekle nedelje rasporedila avione i razarače balističkih projektila u region - naveo je Bajden u saopštenju.

Dodao je da su, zahvaljujući raspoređivanju aviona i projektila i "izvanrednoj veštini" pripadnika američke vojske, SAD pomogle Izraelu da obori skoro sve dronove i rakete koje je Iran ispalio.

Američke snage oborile su više od 70 dronova i najmanje tri balističke rakete tokom iranskog napada na Izrael, saopštila su dva američka zvaničnika upoznata sa situacijom.

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu, u, kako je Teheran naveo, znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?