DONALD OKONČAVA SUKOB? Tramp bi naterao Ukrajinu da se odrekne Krima i Donbasa

Novosti online

07. 04. 2024. u 18:45

BIVŠI predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp rekao je privatno da bi mogao da okonča rat u Ukrajini tako što bi primorao Kijev da prihvati da su Krim i Donbas delovi Ruske Federacije, prenosi Vašington post, pozivajući se na izvore.

ДОНАЛД ОКОНЧАВА СУКОБ? Трамп би натерао Украјину да се одрекне Крима и Донбаса

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Po rečima Trampovih sagovornika i ljudi koji su razgovarali s njegovim savetnicima, predlog nekadašnjeg lidera Amerike i kandidata za novi mandat u Beloj kući je da Ukrajina odustane od prava na Krim i Donbas u korist Rusije.

"Vašington post" konstatuje da je ovaj plan dijametralno suprotan politici aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena koji insistira na pružanju vojne pomoći Ukrajini.

Inače, Tramp je tokom predizborne kampanje više puta obećavao da će rešiti sukob u Ukrajini i to za 24 sata ako ponovo postane predsednik, doduše bez iznošenja detalja na koji način bi to učinio.

Izvori američkog lista tvrde da Tramp misli da Rusija i Ukrajina "žele da sačuvaju obraz i žele izlaz" iz trenutne situacije, kao i da bi stanovništvu Donbasa i na Krimu odgovaralo da budu deo Rusije.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)