ZELENSKI PORUČIJE: 300.000 nije konačan broj vojnika koje Rusija može da mobiliše (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 04. 2024. u 20:45

RUSIJA se sprema da 1. juna mobiliše 300.000 vojnika, ali to nije konačan broj koji Moskva može da mobiliše, izjavio je danas predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧИЈЕ: 300.000 није коначан број војника које Русија може да мобилише (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

-Činjenica je da 300.000 nije konačan broj vojnika koje će Rusi mobilisati. Takođe, prema našim obaveštajnim podacima, oni bi trebalo da budu spremni da mobilišu 300.000 do 1. juna. To se vidi po nivou obučenih ruskih vojnika na frontu, pa će im trebati mesec dana da regrutuju toliki broj ljudi. Pošto nisu mnogo disciplinovani, možda neće imati vremena da mobilišu 300.000 prvog dana. Ali, ipak, moramo se osloniti na podatke koje imamo i moramo biti spremni, rekao je Zelenski u intervjuu za „Edini novini“, prenosi Ukrinform.

On je takođe naveo da je trenutno Ukrajina jedini prioritet i da "ako izgubimo državu, niko od političara neće imati budućnost".

-Sada samo glupi ljudi razmišljaju o sopstvenom rejtingu. Nema rejtinga. Postoji samo jedan prioritet - Ukrajina. Nećemo spasiti Ukrajinu - niko od ovih ili drugih političara neće imati budućnost, rekao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, glavni problem zakona o mobilizaciji je to što je Rusija uspela da pokrene pitanje da Ukrajinci navodno nisu spremni da brane državu.

-Pokrenuli su to pitanje na način da nas danas Zapad pita - ako nećeš mobilizaciju, neće parlament da izglasa (zakon), zašto onda da ti pomažemo? Ovo je Glavni fokus ruskog programa dezinformisanja, Rusi su to uspeli da urade. Ova greška se mora ispraviti, rekao je Zelenski.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEĆU DA SE IZVINJAVAM ŠTO SE DIVIM NOVAKU: Đoković gleda i ne veruje, ovakav tekst o njemu skoro nije napisan