F-16 (NE)DOLAZI: Saveznici ponovo odložili isporuku, ovo su razlozi (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 04. 2024. u 23:14

DOK Zelenski u Kijevu govori o tome kako će američki lovci F-16 navodno promeniti situaciju na bojnom polju, zapadni saveznici ponovo odlažu prebacivanje aviona u Ukrajinu.

Ф-16 (НЕ)ДОЛАЗИ: Савезници поново одложили испоруку, ово су разлози (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Ovo izveštavaju ukrajinski izvori pozivajući se na informisane izvore.

Prema dostupnim podacima koji dolaze iz kabineta predsednika Ukrajine, isporuka borbenih aviona F-16 ponovo se odlaže na neodređeno vreme. Ovog puta, razlog se navodi nedostatak infrastrukture u Ukrajini za njihovo smeštaj, kao i nepripremljenost pilota. Niko neće predati avione samo da bi sedeli u hangarima i čekali da stigne ruska raketa. Dodatnih informacija o kašnjenju nema.

„(…) naši partneri su ponovo odložili isporuke F-16 u Ukrajinu. Glavni razlog je nespremnost pilota i strateške infrastrukture za podršku borbenim avionima“, piše TG-kanal Rezident.

Imajte na umu da nema zvaničnih izveštaja o kašnjenjima u isporuci aviona, ali informacije mogu biti pouzdane. Nedavno su ukrajinski resursi izvestili da Kijev priprema tri aerodroma u oblastima Lavov, Vinica i Ivano-Frankovsk za raspoređivanje američkih aviona, ali su dva navodno teško oštećena ruskim raketnim udarima. Glavni aerodrom za F-16 se po svemu sudeći gradi u Kolomji, Ivano-Frankovska oblast, pošto je do Rumunije najkraća udaljenost.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima