NAČELNIK UKRAJINSKE VOJNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE PRETI: Napašćemo pruge u novim ruskim oblastima (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 03. 2024. u 21:19

NAČELNIK vojne obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov, koji je u Rusiji optužen za umešanost u terorističke napade, izjavio je da je obnavljanje železničkih veza između DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Rostovom na Donu i Krimom ozbiljan problem za Kijev.

НАЧЕЛНИК УКРАЈИНСКЕ ВОЈНЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПРЕТИ: Напашћемо пруге у новим руским областима (ВИДЕО)

Foto printskrin MO Rusije

-Rusija zapravo više od godinu dana gradi prugu da bi se povezala sa našim južnim privremeno okupiranim teritorijama. Ovaj proces je skoro završen i to bi za nas moglo da predstavlja ozbiljan problem, rekao je Budanov za ukrajinske medije.

On je, pri tome, dodao da nameravaju da se „izbore sa tim problemom“, jer već imaju odgovarajuće iskustvo i mnogo je „lakše nego pitanje Krimskog mosta“.

Portparol Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Andrej Jusov izjavio je 21. marta da je pruga koja se gradi do Krima, a koja prolazi kroz teritoriju DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti, „značajan cilj“ za Kijev.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da je dobio izveštaj o obnovi pruge od Rostova na Donu do Donjecka, Marijupolja i Berdjanska i obećao da će se ovaj posao nastaviti kako bi vozovi išli direktno za Sevastopolj.

Foto printskrin tviter@muntagab/mo rusije

Na Krimskom mostu je 8. oktobra 2022. eksplodirao kamion usled čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na teretnom vozu, a delimično se urušio deo mosta. Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je da iza terorističkog napada stoje ukrajinske vlasti, a Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) odbila je da komentariše informacije o svojoj umešanosti.

Krimski most još jednom je napadnut u noći 17. jula 2023. sa dva bespilotna čamca. U eksploziji je oštećen drumski deo mosta, povređena je jedna devojčica, dok su njeni roditelji poginuli.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)