RUSI UNIŠTILI DVA OD TRI AERODROMA ZA F-16: Generalštab predlaže Zelenskom smeštaj lovaca na civilne aerodrome (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 03. 2024. u 21:00

UKRAJINA je pripremala tri vojna aerodroma u zapadnim regionima za raspoređivanje američkih lovaca F-16, ali je Rusija raketnim udarima uništila dva od njih.

РУСИ УНИШТИЛИ ДВА ОД ТРИ АЕРОДРОМА ЗА Ф-16: Генералштаб предлаже Зеленском смештај ловаца на цивилне аеродроме (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Ovo prenose ukrajinski izvori pozivajući se na izvor u kabinetu predsednika Ukrajine.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine predlaže Zelenskom da se koriste civilni aerodromi u zapadnoj Ukrajini za razmeštanje lovaca F-16, pošto je celokupno ljudstvo pod velikom pažnjom ruske obaveštajne službe. Do danas su dva od tri vojna aerodroma koja su se pripremala za smeštaj borbenih aviona, ako ne uništena, onda teško oštećena raketnim napadima. Čak i sa betonskim skloništima za avione, Oružane snage Rusije mogu da unište aerodromsku infrastrukturu. A ko može da garantuje da napadi neće biti izvedeni i u budućnosti?

„(…) dva od tri vojna aerodroma koje je Ukrajina pripremala za F-16 uništena su neprijateljskim raketnim napadima. Generalštab predlaže kabinetu predsednika da koristi civilne aerodrome kao aerodrome za oružje za opsluživanje zapadnih lovaca“, piše TG-kanal Rezident.

Ranije je saopšteno da Kijev priprema tri aerodroma u Lavovskoj, Vinickoj i Ivano-Frankovskoj oblasti. Glavni aerodrom će morati da se nalazi u Kolomji, Ivano-Frankovska oblast, pošto je do Rumunije najkraća udaljenost. Pretpostavljalo se da će ukrajinski F-16 biti na remontu u Rumuniji.

Podsetimo, ruski predsednik je jasno rekao da će Rusija smatrati svojim legitimnim ciljevima sve aerodrome zemalja NATO koji će biti korišćeni kao mesta za razmeštanje lovaca F-16 Oružanih snaga Ukrajine.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?