ŠOJGU U KONTROLI: Obišao proizvodnju artiljerijskih i tenkovskih granata – značajno povećan obim od početka godine

Novosti online

21. 03. 2024. u 15:49

MINISTAR odbrane Rusije i general armije Sergej Šojgu proverio je tok izvršenja državnog odbrambenog naloga koji je dat preduzećima vojnoindustrijskog kompleksa u Nižegorodskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

ШОЈГУ У КОНТРОЛИ: Обишао производњу артиљеријских и тенковских граната – значајно повећан обим од почетка године

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Šojgu je u preduzeću izvršio inspekciju proizvodnje vazduhoplovnog naoružanja, kao i artiljerijskih i tenkovskih granata različitih kalibara - navodi se u saopštenju.

Generalni direktor je izvestio Šojgua da preduzeće ispunjava dobijeni nalog „u punom obimu, a od početka tekuće godine značajno je povećalo obim proizvodnje“.

Pored toga, ruski ministar odbrane sproveo je kontrolu proizvodnje artiljerijske municije za haubice „giacint“.

Rukovodilac jednog od preduzeća u Nižegorodskoj oblasti obavestio je ministra o proširenju proizvodnih kapaciteta, u okviru čega je izvršena rekonstrukcija i tehničko opremanje pogona za remont čaura, a instalirana je i nova oprema u pogonu za proizvodnju municije za artiljerijske sisteme kalibra 122 i 152 mm.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da je u preduzeću započeta izgradnja novog pogona za proizvodnju municije. Takođe, planirano je da se dodatno izgrade nova skladišta za artiljerijske granate.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave