STOLTENBERG POZDRAVIO NAPORE SLOVENIJE DA OJAČA PRISUSTVO NA KiM: Važna uloga u stabilizaciji Zapadnog Balkana

Novosti online

21. 03. 2024. u 11:53

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozdravio je danas napore Slovenije da ojača svoje prisustvo u mirovnoj misiji NATO-a na Kosovu i Metohiji (KFOR) i da poveća svoja izdvajanja za odbranu.

СТОЛТЕНБЕРГ ПОЗДРАВИО НАПОРЕ СЛОВЕНИЈЕ ДА ОЈАЧА ПРИСУСТВО НА КиМ: Важна улога у стабилизацији Западног Балкана

Foto: Printskrin/Jutjub/Kosovo onlajn

Slovenija je odigrala važnu ulogu u stabilizaciji Zapadnog Balkana tokom 20 godina NATO članstva, rekao je Stoltenberg na sastanku sa slovenačkim premijerom Robertom Golobom, prenosi STA.

Golob je rekao da konkretniji plan još nije usvojen, "ali smo danas izrazili spremnost da više doprinesemo, posebno stabilnosti regiona Zapadnog Balkana".

Stoltenberg je na konferenciji za novinare, koju je sa Golobom održao u štabu NATO-a, takođe pohvalio napore Slovenije da poveća potrošnju za odbranu i pozdravio plan kojim će se potrošnja za odbranu povećati na 2 odsto BDP-a do 2030. godine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024