NIŠTA O IZBORIMA 2024: Gugl sprečava AI četbota DŽemini da odgovara

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 03. 2024. u 18:08

AMERIČKI tehnološki gigant Gugl objavio je danas da će ograničiti mogućnost svog AI četbota Džemini (Gemini) da odgovara na pitanja o izborima koji će se širom sveta održati ove godine.

НИШТА О ИЗБОРИМА 2024: Гугл спречава АИ четбота Џемини да одговара

Foto: JutjubPrintscreen

Ako želite da Guglovom AI četbotu postavite pitanje o predstojećim izborima, moraćete to da uradite iz zemlje u kojoj se izbori ne održavaju, prenosi portal Teh kranč.

Portal navodi da je ažuriranje već dostupno u SAD i da je počelo da se primenjuje u Indiji i svim većim zemljama u kojima se održavaju izbori u narednim mesecima.

Pitanja u vezi sa političkim partijama, kandidatima ili političarima sada vraćaju unapred pripremljenu poruku.

Kada se postavi pitanje o određenoj političkoj stranci ili kandidatu, Džemini odgovara:

-Još uvek učim kako da odgovorim na ovo pitanje. U međuvremenu, isprobajte Guglovu pretragu.

Teh kranč je otkrio da je novi sistem ima nedostatke pošto je Džemini ipak ponekad odgovarao na politička pitanja kada je dobio upit sa greškama u kucanju, ali verovatno je da će se sistem i nadalje usavršavati.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu