TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN BAJDENA: "Naša nacionalna bezbednost je ugrožena"

Novosti online

11. 03. 2024. u 13:38

NEKADAŠNjI savetnik američkog ministra odbrane, penzionisani pukovnik Daglas Makgregor predstavio je nešto drugačiji pogled na stanje nacije u odnosu na govor predsednika SAD Džozefa Bajdena.

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН БАЈДЕНА: Наша национална безбедност је угрожена

Foto: Tanjug/AP

U snimku na Iksu, Makgregor podseća da je američka vlada Ustavom obavezna da promoviše opšte blagostanje i osnovne životne potrebe kao što su energenti, hrana i sklonište.

- Nažalost, sadašnja administracija ne uspeva da izvrši ove zadatke - rekao je Makgregor.

Makgregor je rekao da je u svom govoru Bajden tvrdio da američka ekonomija cveta, pa je podsetio da "veći deo toga dolazi od vladine potrošnje i zapošljavanja", dodajući da je vladin udeo u BDP-u 42 odsto - uključujući federalnu, državnu i lokalnu potrošnju.

- Ovaj nečuveni udeo je sličan onome u Sovjetskom Savezu kasnih 1980-ih - pre kolapsa. Ogromna inflacija koja proizilazi iz ovog vladinog udela u privredi otežava porodicama da kupuju hranu - rekao je Makgregor i dodao da je inflacija "desetkovala" domaćinstva poslednjih godina i da se mnoge američke porodice bore da prežive "propalu Bajdenovu ekonomsku politiku".

- Naša nacionalna bezbednost je ugrožena - upozorio je Makgregor i podsetio na prekinute lance snabdevanja, elektrane i proizvodne pogone kojima nedostaju ključni rezervni delovi. On je osudio "loše osmišljenu domaću politiku" koja je izazvala gubitke radnih mesta i domova.

Decenije izgradnje imperije iscrpile su američke resurse, rekao je Makgregor i kritikovao "naduvanu" vladu koja ima između 12 i 25 miliona zaposlenih i dug koji vrtoglavo raste na 34 biliona dolara, odnosno jedan bilion svaka tri meseca.

- Nemoguće je isušiti močvaru nezdravim novcem i kolosalnim dugom koji ne možemo da izdržimo - rekao je on.

- Tragično je što političare u Vašingtonu kontroliše takozvana klasa donatora. Ovaj oblik korupcije omogućava kancerogen centralni bankarski sistem... Ova vladajuća klasa orkestrira beskrajne ratove, obogaćujući sebe i svoje prijatelje dok šalje naše vojnike u strane zemlje koje su od marginalnog strateškog interesa za Sjedinjene Države - dodaje.

Makgregor je upozorio i na "invaziju" na južnu granicu sa Meksikom navevši da "ovaj nekontrolisani priliv opterećuje naše resurse, preplavljuje naše zajednice i uništava naš prosperitet".

- Nepromišljeni pozivi da se policiji oduzmu sredstva osakatili su sprovođenje zakona. Policajci nemaju dovoljno sredstava, nemaju dovoljno osoblja i nisu u stanju da zaštite naše građane, što sve čini naše gradove nesigurnim za sve, posebno za žene, decu i starije - rekao je on.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!