ORBAN RAZGOVARAO SA TRAMPOM: O svemu se oglasio na društvenim mrežama - "On je takva osoba"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 03. 2024. u 09:11

PREMIJER Mađarske Viktor Orban i bivši američki predsednik i najverovatnije kandidat republikanaca na ovogodišnjim predsedničkim izborima Donald Tramp sastali su na Floridi, na Trampovom imanju Mar-a-Lago, što je bio treći susret dvojice političara.

ОРБАН РАЗГОВАРАО СА ТРАМПОМ: О свему се огласио на друштвеним мрежама - Он је таква особа

Foto: Tanjug/AP

Mađarska delegacija predvođena Viktorom Orbanom stigla je u Trampovu rezidenciju u petak pet sati popodne po lokalnom vremenu, a potom su održani jednočasovni razgovori sa Donaldom Trampom i njegovim saradnicima, prenosi mađarska agencija MTI.

Orban je posle sastanka na mreži X napisao da su "potrebni lideri u svetu koji se poštuju i koji mogu da stvore mir".

- On je takva osoba! Vratite se i donesite nam mir gospodine predsedniče! -naveo je Orban, dodajući da je bilo zadovoljstvo posetiti Trampa.

Iz štaba Trampove kampanje kasno u petak je saopšteno da su Tramp i Orban razgovarali o "širokom spektru pitanja koja utiču na Mađarsku i Sjedinjene Države, uključujući značaj jakih i sigurnih granica za zaštitu suvereniteta svake nacije", navodi AP.

Nakon razgovora usledila je zajednička večera i koncert, prenosi mađarski Indeks.

Orban je prošlog meseca izjavio da se nada da će se Tramp vratiti u Belu kuću i da će doprineti postizanju primirja u Ukrajini. Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je, uoči jučerašnjeg sastanka Orbana i Trampa, da će, ako kandidat Republikanske stranke pobedi na američkim predsedničkim izborima, SAD ponovo predvoditi snažan predsednik.

Podsećamo, Orban je prošlog meseca podržao Trampovo nastojanje da se vrati u Belu kuću nakon predsedničkih izbora ove godine, a 23. februara je izjavio da se nada da će se Tramp vratiti u Belu kuću i da će doprineti da se postigne primirje u Ukrajini, preneo je ranije Rojters.

Agencija podseća da je Orban odbio da pošalje oružje Ukrajini i da je kritikovao Zapad zbog uvođenja sankcija Rusiji. Orban je više puta pozivao na prekid vatre i okončanje rata u Ukrajini.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: GLASANjE U RUSIJI- IRVASI STIGLI PRVI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)