ZELENSKI "NA VEZI" SA BIN SALMANOM: Razgovor vođen oko krucijalne stvari po Ukrajinu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 02. 2024. u 19:26

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski saopštio je danas da je sa saudijskim princem Mohamedom bin Salmanom razgovarao o formuli mira za rat u Ukrajini.

ЗЕЛЕНСКИ НА ВЕЗИ СА БИН САЛМАНОМ: Разговор вођен око круцијалне ствари по Украјину

Foto: Profimedia

- Imao sam smislen i iskren razgovor sa njegovim kraljevskim visočanstvom, prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom. Razgovarali smo o tačkama Formule mira i napretku koji se može postići u njihovoj primeni - napisao je Zelenski na društvenoj mreži X.

Dodao je da rukovodstvo Saudijske Arabije može da pomogne u pronalaženju "pravičnih rešenja".

- Cenimo posvećenost njegovog kraljevskog visočanstva obnavljanju istinskog mira i zahvalni smo na njegovim savetima i podršci - naveo je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je dodao da je sa saudijskim zvaničnikom razgovarao i o pripremi za Globalni samit mira u Švajcarskoj koji će biti održan kasnije ove godine.

- Razgovarali smo o suštini samita i koracima koji se mogu preduzeti za vraćanje istinske bezbednosti Ukrajini, Evropi i globalnoj zajednici nacija -  napisao je Zelenski.

Pored toga, ukrajinski predsednik je sa Bin Salmanom razgovarao i o potencijalnom razvoju ekonomske i tehnološke saradnje dve zemlje.

 

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM - Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!