FRANCUZI POKUŠAVAJU DA SE OPRAVDAJU: Vojnici bi mogli biti u Ukrajini radi posebnih potreba, ali ne i za borbe protiv Rusa

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

27. 02. 2024. u 17:08

FRANCUSKI ministar spoljnih poslova Stefan Sežurn pokušao je danas da razjasni komentare predsednika Emanuela Makrona rekavši da bi Pariz mogao da pošalje vojnike u Ukrajinu radi posebnih potreba, ali ne za borbu protiv Rusije.

ФРАНЦУЗИ ПОКУШАВАЈУ ДА СЕ ОПРАВДАЈУ: Војници би могли бити у Украјини ради посебних потреба, али не и за борбе против Руса

Foto: AP Photo/Alexei Alexandrov

- Moramo da razmotrimo nove postupke za podršku Ukrajini. To se mora odnositi na veoma posebne potrebe i posebno mislim na raščišćavanje mina, odbranu u kibernetičkom prostoru, proizvodnju naoružanja na ukrajinskoj teritoriji - naglasio je Sežurn u obraćanju poslanicima.

On je istakao da bi za nekih od ovih postupaka bilo neophodno prisustvo na ukrajinskoj teritoriji, a da se pritom ne učestvuje u borbama, piše Rojters.

Makron u svojoj jučerašnjoj izjavi nije odbacio mogućnost da evropske države šalju vojnike u Ukrajine ali je upozorio da, u ovom trenutku, nema konsenzusa pošto su se saveznici saglasili da se više potrude da Kijev brže dobija municiju.

(Srna)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)