PRVI ČOVEK UKRAJINSKE VOJSKE TEŠKA SRCA PRIZNAO: Situacija na frontu složena i stresna, Rusi su brojčano nadmoćni

Novosti online

25. 02. 2024. u 13:15

POŠTO je obišao isturena komandna mesta u zoni borbenih dejstava s ministrom odbrane Rustemom Umerovim, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je da je situacija teška na mnogim pravcima na frontu s ruskim snagama i da zahteva stalno praćenje.

ПРВИ ЧОВЕК УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ТЕШКА СРЦА ПРИЗНАО: Ситуација на фронту сложена и стресна, Руси су бројчано надмоћни

Foto MO Ukrajine

- Operativno okruženje je izuzetno složeno i stresno. Rusi nastavljaju da pojačavaju svoje napore i brojčano su nadmoćni. Neprijatelj aktivno koristi avijaciju, te minobacačku i artiljerijsku paljbu - napisao je Sirski na svom Telegram kanalu.

Sirski i Umerov su saslušali izveštaje komandanata o situaciji na frontu, analizirali je, pa doneli niz važnih odluka u cilju jačanja borbenih sposobnosti vojnih jedinica i sprečavanja ruskih dejstava.

- Činimo sve da sprečimo neprijatelja da napreduje duboko u našu teritoriju i da zadržimo zauzete položaje uprkos teškoj situaciji - napisao je Sirski, te dodao da istovremeno preduzimaju sve moguće mere da umanje gubitke i spasu živote ukrajinskih vojnika.

Ruske snage su prošle nedelje oslobodile strateški istočni ukrajinski grad Avdejevku nakon višemesečnih borbi i vrše pritisak na nekoliko drugih oblasti duž linije fronta.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)