UKRAJINA DONELA ODLUKU: Prodaće zaplenjenu jahtu Viktora Medvedčuka

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 02. 2024. u 20:45

KABINET ministara Ukrajine dao je saglasnost da se održi aukcija za prodaju zaplenjene jahte “Royal Romance”, koja pripada porodici ukrajinskog opozicionog političara i bivšeg poslanika Vrhovne rade Viktora Medvedčuka, saopštila je načelnica Nacionalne agencije za povrat i upravljanje imovinom (ARMA) Olena Duma.

УКРАЈИНА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Продаће заплењену јахту Виктора Медведчука

Foto: Arhiva Novosti

-Danas je Kabinet ministara Ukrajine odobrio ARMA prodaju 92-metarske jahte Royal Romance, koja pripada porodici Viktora Medvedčuka i nalazi se u Hrvatskoj, navela je Duma, prenosi Ukrinform.

Ona je podsetila da se konkurs za prodaju pokretne imovine, koja se nalazi u inostranstvu, sprovodi u dogovoru sa Kabinetom ministara Ukrajine.

-Takav sporazum je danas ozvaničen odgovarajućom protokolarnom odlukom Kabineta ministara, dodala je šefica Nacionalne agencije.

Ranije je Okružni sud u Splitu doneo odluku da Ukrajini prebaci brod “Royal Romance”, koji je zaplenjen u skladu sa sankcijama Evropske unije, uvedenim protiv političara i zvaničnika povezanih sa Kremljom.

Kabinet ministara Ukrajine unapredio je proceduru prodaje zaplenjene imovine i uveo mogućnost njihove prodaje u inostranstvu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama