VOJNICI RAZOČARANI ODLUKOM PREDSEDNIKA UKRAJINE: Zelenski sad snosi direktnu odgovornost za svaki neuspeh

Novosti online

12. 02. 2024. u 21:38

ZEMENA glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog Aleksandrom Sirskim čini Vladimira Zelenskog još više zavisnim od odluka donetih na bojnom polju.

ВОЈНИЦИ РАЗОЧАРАНИ ОДЛУКОМ ПРЕДСЕДНИКА УКРАЈИНЕ: Зеленски сад сноси директну одговорност за сваки неуспех

Foto: EPA/JUSTIN LANE

Kako piše The Wall Street Journal, prema analitičarima, on će sada snositi direktnu odgovornost za svaki neuspeh i na političkoj i na vojnoj strani.

Neki vojnici su razočarani, ali kažu da promena u komandi neće učiniti ništa da promeni situaciju na ratištu. Jedan narednik je za izdanje rekao da je šokiran i ljut zbog Zalužnijevog otpuštanja, rekavši da je zbog njega odlučio da se pridruži oružanim snagama.

- Koliko razumemo, Zelenski se nije često sastajao sa Zalužnim licem u lice, a to nije baš dobro za vreme rata - navodi on. 

Kako se navodi u tekstu, Zalužni nikada nije javno iznosio svoje političke ambicije, ali analitičari kažu da se Zelenski verovatno oseća ugroženim od generala zbog njegove popularnosti. U decembru je sprovedeno istraživanje javnog mnjenja koje je pokazalo da je nivo poverenja u Zelenskog pao na 62 odsto, dok Zalužnom veruje 88 odsto Ukrajinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)