POLJSKA VLADA POVLAČI TUŽBE PROTIV EU: Sporna politika zabrane prodaje automobila koji emituju ugljen-dioksid

Novosti online

02. 02. 2024. u 14:19

Poljska više neće tužiti Evropsku uniju u pokušaju da blokira njenu politiku o borbi protiv klimatskih promena i povući će ranije podnete tužbe protiv EU, prenosi Rojters pozivajući se na dobro upućene izvore u Varšavi i Briselu.

ПОЉСКА ВЛАДА ПОВЛАЧИ ТУЖБЕ ПРОТИВ ЕУ: Спорна политика забране продаје аутомобила који емитују угљен-диоксид

Foto: Free Images Pixabay

Aktuelna poljska vlada novog premijera Donalda Tuska planira da povuče tužbe koje je protiv politika EU o klimi prethodna vlada u Varšavi podnela najvišem sudu EU, i to namerava da uradi u koordinaciji sa nadležnim ministarstvima zemlje.

Prethodna vlada Poljske podnela je nekoliko tužbi najvišem sudu EU, uključujući četiri slučaja tokom prošle godine koji se odnose na zakon EU o zabrani prodaje novih automobila koji emituju ugljen-dioksida od 2035. godine, ali i one koji se odnose na politiku EU koja određuje ciljeve za smanjenje emisija štetnih gasova na nacionalnom nivou, promene na evropskom tržištu ugljenika i zaštitu šuma.

BONUS VIDEO: U POLjSKOJ SRUŠEN SPOMENIK CRVENE ARMIJE: Istorijski spomenik sravljen sa zemljom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove