POGLEDAJTE – BRUKA BRITANSKE MORNARICE: Sudar dva broda NJegovog veličanstva u luci! (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 01. 2024. u 06:30

BRITANSKA mornarica, nekada ponos Njegovog veličanstva, očigledno je dotakla na samo dno. Dva ratna broda Velike Britanije uspela su da se sudare u luci u Bahreinu!

ПОГЛЕДАЈТЕ – БРУКА БРИТАНСКЕ МОРНAРИЦЕ: Судар два брода Његовог величанства у луци! (ВИДЕО)

Foto prinscreen youtube@Steven-ii7cl

Sam momenat sudara snimljen je i preplavio je internet.

Na osnovu snimka vidi se da je jedan brod, HMS Bangor, vezan za kej dok se drugi, HMS Chiddingfold, manevrišući u prijateljskoj luci krmom se zabija u njegov bok.

Britansko ministarstvo je, kako piše ukdefencejournal.org.uk potvrdilo incident.

Prema saznanjima novinara za sada nema izvešataja o povređenima. Kraljevska mornarica je poslala i MoD su poslali ekipu koja će istražiti uzrok sudara i obim štete koju su minolovci pretrpeli.

Inače minolovci (MCMV) ove klase dizajnirani su za lov na pomorske mine i njihov trup je napravljen od plastike ojačane staklom kako ne bi aktivirali eksplozivne naprave.

Takođe ovi brodovi imaju moćne sonare koji su u stanju da na daljini od 1.000 metara otkriju i klasifikuju objekat veličine fudbalske lopte.

Ovom povodom portparol Kraljevske mornarice je rekao:

-Svesni smo incidenta u vezi sa dva lovca na mine u Bahreinu. U ovom incidentu nema žrtava i bilo bi neprikladno dalje komentarisati dok je istraga u toku.

Za sada, pored dva oštećena broda koji su poslati da čiste i osiguraju plovni put u Crvenom moru i Persijskom zalivu, ostala je samo bruka nekada najmoćnije pomorske sile na svetu. A taman su zaboravili na nuklearnu podmornicu, koja novembra prošle godine samo što nije potonula.

Ne tako davno incident koji je mogao da se završi sa mnogo gorim posledicama imala je mornarica SAD. I to u sred dana ispred luke u San Dijegu (glavne pacifičke baze mornarice SAD). Da nisu skrenilu u poslednjem trenu...

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)